? Parcul cinegetic si de vanatoare de la de la Valea Lungă | Centrul de Informare Turistica Luncoiu de Jos, jud. Hunedoara
Close
Acest site nu reprezinta pozitia oficiala a Uniunii Europene
antet
english version versiunea romana

Parcul cinegetic si de vânatoare  //  de la Valea Lunga

Ne gasiti aici / Atractii turistice / Trasee turistice / Evenimente / Guestbook / Contact

HARTA INTERACTIVĂ

        Parcul a fost colonizat cu exemplare de cerb comun, aduse din Austria şi cu exemplare de cerb lopătar aduse din Charlottenburg (Şarlota), din Banat.  Astăzi, fondul de vânătoare de la Valea Lungă este administrat de Asociaţia „Muflonul” din Brad.

Fondul de vânătoare se întinde pe o suprafaţă de peste 600 de hectare. Accesul în parc se face pe drumul comunal ce porneşte din DN 76  Deva – Oradea, din comuna Luncoiu de Jos, cu puţin înainte de a se ajunge la viaductul C.F.R de peste şoseaua spre Brad, mai precis la confluenţa pârâului Valea Mare cu Valea Luncoiului.
Parcul dispune de o casă de vânătoare, cu o capacitate de cazare de 15 persoane, un canton silvic, un grajd pentru cai, o magazie pentru depozitarea porumbului, care se distribuie ca hrană animalelor sălbatice de pe raza parcului. În parc există şi o serie de instalaţii cinegetice: un observator închis şi încălzit, care poate adăposti două persoane, 14 observatoare deschise, 12 hrănitori pentru cervide, 18 sărării. De asemenea, mai dispune de 18 kilometri de poteci de observare şi trei kilometri de poteci de legătură.  Se pot vâna, în condiţiile prevăzute de lege,  mistreţi, cerbi comuni şi lopătari şi căpriori.

SONY DSCSONY DSCSONY DSC SONY DSC _DSC4952